Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Heb je overgewicht (en aanvullende risicofactoren) of ernstig overgewicht (obesitas)? Dan kun je je eigen gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl. Dan is CooL wat voor jou!

Een gezondere leefstijl

In je eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door ondersteuning van een leefstijlcoach word je gestimuleerd om aan je eigen gezondheid te werken. 

Het ‘CooL’ programma
CooL staat voor coaching op leefstijl en is een gratis 2-jarig leefstijlprogramma wat volledig wordt vergoedt vanuit de basisverzekering. CooL is één van de gecombineerde Leefstijlinterventies die bewezen effectief is om je leefstijl te veranderen. 

Wat doen wij?

Naast één van deze criteria moet je voldoende motivatie hebben én een verwijsbrief van de huisarts. Voor Volwassenen met BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2 en voor volwassenen met BMI vanaf 30. De doelstelling is een gewichtsverlies van tenminste 5% – 10%. 

Het gaat daarbij om een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. 

De leefstijlcoach helpt je keuzes te maken om in actie te komen en concrete stappen te zetten naar jouw persoonlijke doel. Het CooL programma bestaat uit individuele coachgesprekken en 16 groepssessies.

Kijk voor meer informatie over dit programma op https://activeliving.nl/cool/

Heb je een vraag neem dan gerust contact op!

Contact met Roy Polman

roy.polman@activeliving.nl
06-86864372

FysioVars aktetas

MAAK EEN AFSPRAAK

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u een afspraak maken?

Maak een afspraak