FysioVars team

Ons team

Maak kennis met ons team van gedreven therapeuten.

DEBBIE WELLING-POUWELS
DEBBIE WELLING-POUWELSFysiotherapeut, manueel therapeut, Pilates trainer
Ik ben werkzaam op de maandag tot 13.30u, dinsdagmiddag en -avond, donderdagochtend en vrijdag tot 13.30u.

BIG registratienummer: 99064313104

Hoi! Ik ben Debbie. In 2005 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HAN in Nijmegen. Mijn afstudeerstage heb ik gelopen op de afdeling neurologie in het UMC St. Radboud in Nijmegen. Na mijn afstuderen heb ik hier een korte periode een vakantiewaarneming mogen doen.

Hierna ben ik begonnen bij fysiotherapiepraktijk Oonk te Varsseveld. De afgelopen jaren heb ik de opleiding voor Manueel therapeut gevolgd aan de School voor Manuele Therapie Utrecht. Deze Manuele Therapie is gebaseerd op de principes van Van der Bijl. Deze opleiding heb ik in 2010 afgerond.

Na jaren heel prettig te hebben samengewerkt met Jan Oonk heb ik de gelegenheid gekregen van Jan om begin 2011 zijn praktijk over te nemen. Met deze nieuwe start heb ik de naam van de praktijk veranderd in FysioVars.

In 2012 heb ik de opleiding “fysiotherapie in de thuiszorg” afgerond. Hierna ben ik (maar ook mijn collega’s) intensief gaan samenwerken met Buurtzorg Varsseveld (thuiszorg organisatie) en ergotherapie praktijk Petra ten Boom. Fysiotherapie in de thuiszorg  is erop gericht om middels preventieve maatregelen, maar ook middels bijvoorbeeld oefentherapie er voor te zorgen dat mensen in de thuissituatie zich zo lang mogelijk zelfstandig kunnen redden. Dit geldt niet alleen voor kwetsbare ouderen maar ook voor bijvoorbeeld terminaal zieke mensen. Hierbij is de samenwerking met diverse disciplines van het thuiszorgteam zeer belangrijk.

Sinds 2017 heb ik als speciaal aandachtsgebied klachten in hoofd-, nek en kaakregio.
In 2017 heb ik de cursus Crafta basis met succes afgerond. Deze cursus is een verdieping in de (neuro) anatomie van hoofd-, nek- en gezichtsregio waaronder het kaakgewricht.

Sinds 2012 ben ik de trotse moeder van een dochter en sinds 2015 ook van een zoon. Naast dat ik met veel plezier mijn werk doe heb ik ook veel plezier in mijn hobby’s. Ik speel saxofoon bij muziekvereniging D.E.S. en loop graag een rondje hard.

Hoi ik ben Merlijn. 

Drie jaar geleden ben ik op ‘het Oldershuus’ van mijn man in Gaanderen komen wonen. Daarvoor heb ik meer dan 20 jaar jaar als fysiotherapeut in de regio Den Haag gewerkt, nadat ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool van Leiden.

De afgelopen drie jaar heb ik met veel plezier in Gaanderen gewerkt, maar omdat ik heb gemerkt dat wonen en werken in hetzelfde dorp als fysiotherapeut soms lastig is, ben ik bij FysioVars terecht gekomen.

Naast algemene fysiotherapie ben ik gespecialiseerd in oedeem- en fasciatherapie, longtherapie, claudicatioklachten, fysiotherapie in de thuiszorg en ben ik aangesloten bij ParkinonNet.

Daardoor werk ik veel met mensen die of wat ouder zijn, moeten revalideren na een operatie of last hebben van langdurige klachten als gevolg van bijvoorbeeld lymfoedeem, etalagebenen, COPD, Parkinson, MS of andere chronische aandoeningen.

Mijn doel als fysiotherapeut is om, waar nodig in multidisciplinair samenwerkingsverband, bij te dragen aan het zo optimaal mogelijk functioneren in het dagelijks leven. Geen één klacht is  hetzelfde, dus mijn werk is nooit eentonig. Na een werkdag ga ik dan ook nog altijd vol energie naar huis.

Naast mijn werk als fysiotherapeut heb ik genoeg om handen in ons huis met grote tuin, drie dochters die al wel uit huis zijn en andere hobby’s.

MERLIJN PRUIS
MERLIJN PRUISFysiotherapeut, oedeemtherapie, longtherapie, claudicatioklachten, fysiotherapie in de thuiszorg, ParkinsonNet
Ik ben werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag.

BIG registratienummer 19052898604

MARLOES KLEINHESSELINK
MARLOES KLEINHESSELINKFysiotherapeut, manueel therapeut en dry needling
Ik ben werkzaam op maandagmiddag- en avond, dinsdag, woensdag en vrijdag.

BIG registratienummer: 69920303504

Hoi! Ik ben Marloes.

In 2015 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages gelopen in de eerstelijns fysiotherapiepraktijken en in het verpleeghuis. Na mijn afstuderen heb ik verschillende waarnemingen gedaan in fysiotherapiepraktijken en daarna ben ik een aantal jaren werkzaam geweest in een particuliere praktijk. Sinds 2021 ben ik onderdeel van Fysiovars.

Nadat ik  een aantal jaar als algemeen fysiotherapeut werkzaam ben geweest wilde ik mij verder specialiseren in ons mooie vak. In 2018 ben ik gestart met de Master Musculoskeletaal en deze opleiding heb ik begin 2021 afgerond in de richting manuele therapie. Als manueel therapeut heb ik meer kennis van de gewrichten en met name van de wervelkolom en daarnaast gebruik ik ook andere behandeltechnieken.

In juni 2018 heb ik de cursus Dry Needling afgerond. Door het aanprikken van spieren met een naaldje kan deze op een effectieve manier ontspannen. Met deze verschillende behandelopties hoop ik mensen zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Want ieder mens en iedere klacht is anders en dat maakt het werk als fysiotherapeut voor mij zo boeiend!

In mijn vrije tijd speel ik volleybal of maak ik graag een mooie wandeling.

Hoi, ik ben René en werk als fysiotherapeut en manueeltherapeut bij Fysiovars.

Ik ben in 1989 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie, die later is opgegaan in de Saxion Hogeschool Enschede.

Na een aantal jaren in Duitsland te hebben gewerkt, bestond er de mogelijkheid om in Nederland te gaan werken. Inmiddels had ik ook de opleiding manuele therapie (1999) aan de SOMT in Amersfoort afgesloten. Ik ben altijd in de particuliere praktijk werkzaam geweest en heb ook vele jaren de fysiotherapeutische begeleiding bij voetbalclubs in de avonduren gedaan. Verder heb ik verschillende specifieke cursussen gedaan, o.a. sportletsels, loopscholing, (bovenhandse) sportblessures, tapen, nekklachten (met hoofdpijn/duizeligheid) en wervelkolom gerelateerde klachten (Marsman en SOMT).

Voetbal was ooit mijn grote passie waarbij ik de nodige (proefondervindelijke) ervaring heb opgedaan. Van deze kennis en ervaring maak ik nu dankbaar gebruik om mensen zo goed mogelijk individueel te kunnen begeleiden bij lichamelijke klachten. Daarnaast sport ik nog regelmatig om in conditie te blijven (hardlopen en fietsen).

Ik ben op maandag, woensdag en vrijdag in de praktijk aanwezig. Op maandagavond ben ik ook aanwezig tijdens het inloopspreekuur. U bent van harte welkom.

RENÉ OLDE KLIEVERIK
RENÉ OLDE KLIEVERIKFysiotherapeut en manueel therapeut
Ik ben werkzaam op maandag, woensdag en vrijdag.

BIG registratienummer: 89034611704

KOOS VAN BINDSBERGEN
KOOS VAN BINDSBERGENFysiotherapeut
Ik ben werkzaam op de vrijdag.

BIG registratienummer: 19934110604

Hoi! Ik ben Koos en werk sinds april 2024 bij FysioVars als algemeen therapeut. Naast FysioVars werk ik bij een fysiotherapiepraktijk in Doetinchem. In 2023 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Mijn (afstudeer-)stages heb ik gelopen bij twee praktijken in Wehl en Zevenaar. Tijdens deze uitgebreide praktijk periode heb ik cliënten met veel verschillende aandoeningen behandeld. Vanuit deze ervaring weet ik dat iedere cliënt en de situatie waarin hij of zij verkeerd uniek is. Daar probeer ik altijd zo goed mogelijk bij aan te sluiten en/of waar nodig ook de samenwerking te zoeken met andere organisaties en/of disciplines als buurtzorg, ergotherapie etc. Uiteindelijk gaat het er immers om dat mensen in hun thuis- en/of werksituatie zich zo goed mogelijk zelfstandig kunnen redden.

Voordat ik fysiotherapeut werd heb ik 30 jaar als personeelsadviseur gewerkt bij verschillende organisaties in het bedrijfsleven, onderwijs en zorg. Deze (levens-)ervaring met veel verschillende mensen en situaties neem ik mee in de fysiotherapie en maakt mij mogelijk de gehele context van cliënten mee te nemen in mijn advies en hen hierbij tevens zo goed mogelijk te begeleiden. De komende jaren zal ik mijn ervaring als fysiotherapeut uitbouwen en bepalen waar ik me mogelijk in kan specialiseren.  

Ik woon met mijn gezin in Didam. Mijn vrouw werkt als endoscopie verpleegkundige in het Rijnstate ziekenhuis, daarnaast is zij trainingsacteur. Samen hebben wij twee volwassen zoons, Loek en Bob. We houden veel van reizen en daarnaast zit ik twee keer per week op de wielrenfiets, ook in de winter.