FysioVars massage

Therapie in alle vormen

Bij praktijk FysioVars leveren wij de onderstaande diensten en beheersen wij de onderstaande specialisaties:

Fysiotherapie

Tijdens de eerste afspraak (intake) zullen wij een volledig beeld van uw klachten proberen te krijgen middels vragen en middels onderzoek. Op basis daarvan stellen wij een individueel behandelplan voor u op, dit is maatwerk. Hierna kunnen wij u als fysiotherapeut op diverse manieren helpen. Dit kan bijvoorbeeld middels actieve oefentherapie in onze oefenzaal, maar ook middels massagetherapie.

Wij begeleiden/behandelen u (bijna) altijd één op één omdat wij er van overtuigd zijn dat deze manier van werken het beste resultaat oplevert.

Manuele therapie

Een manueel therapeut heeft extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van alle gewrichten in het lichaam. In onze praktijk worden er twee methodes manuele therapie toegepast, namelijk de methode v/d Bijl en de methode SOMT.

Zowel de methode v/d Bijl als de methode SOMT zijn gericht op het analyseren van de meest ideale en efficiënte manier van bewegen. Beide methoden hebben diverse technieken om het bewegen verder te verbeteren. Door gebruik te maken van diverse onderzoeks- en behandeltechnieken, aangepast op de unieke situatie van iedere patiënt, kan manuele therapie op een brede cliëntengroep worden toegepast.

Thuiszorgfysiotherapie

Geïntegreerde thuiszorg is netwerkzorg rondom thuiswonende (kwetsbare) ouderen, chronisch zieken en terminale patiënten. Bij netwerkzorg staat de patiënt centraal in de organisatie van de samenwerking en niet de aandoening(en).

Deze netwerkzorg levert het Buurzorg+ team Varsseveld. Fysiotherapeut Debbie is een onderdeel van dit team als thuiszorg fysiotherapeute. Naast een fysiotherapeut is er ook een ergotherapeut onderdeel van dit team.

Medical taping

Medical tape is een elastische tapesoort die het lichaamseigen herstelproces activeert. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft. Zo ontstaat meer ruimte voor allerlei cellen die signalen opvangen, bloed- en lymfevaatjes die onder de huid liggen. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen verschillende effecten worden bereikt.

Kinderorthopedie

Het behandelen van een kind zal anders gedaan moeten worden dan het behandelen van een volwassene. Dit komt met name door de groei die een kind meemaakt tot ongeveer 18 jaar. Tijdens deze periode van groei is een kinderlichaam gevoelig voor andere blessures en/of stoornissen dan een volwassen lichaam.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld problemen aan de groeischijf tijdens sport (bijvoorbeeld hielklachten als gevolg van Morbus Sever) of overbelastingblessures door groeiende botten en spieren (bijvoorbeeld kniepijn als gevolg van Osgood Schlatter). Maar ook andere klachten aan bijvoorbeeld pols, schouder of rug zullen bij kinderen een andere kijk nodig hebben.

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een speld in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van stijfheid en pijn in de spieren.

FysioVars aktetas

MAAK EEN AFSPRAAK

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u een afspraak maken?