FysioVars kantoor

De praktijk

Onze praktijk bevindt zich in het centrum van Varsseveld, is gemakkelijk te bereiken en biedt voldoende parkeergelegenheid.

Praktijk

Onze praktijk is sinds juni 2019 gelegen aan de Borchgraven in Varsseveld en is gevestigd in het ‘Ondernemerscentrum Varsseveld’. In 2011 heeft Debbie Welling de praktijk overgenomen van Jan Oonk en heeft de praktijk de naam ‘ FysioVars’  gekregen. Inmiddels is FysioVars een begrip in Varsseveld.

Wij beschikken over 3 ruime, mooie en frisse behandelruimtes met daarnaast ook nog een ruime oefenzaal. In deze oefenzaal geven wij met veel plezier individuele oefentherapie, Perfect Pilates lessen en ouderengym.

Indien u niet naar de praktijk kunt komen, kan de behandeling ook bij u thuis plaatsvinden. Al onze fysiotherapeuten zijn in geschreven in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) of bij het Keurmerk Fysiotherapie. Zij voldoen allen aan de voorwaarden voor registratie die door onze beroepsvereniging zijn gesteld.

Werkwijze

Wij volgen de richtlijnen van onze beroepsgroep bij het behandelen/begeleiden van u. Hier hoort een intake en onderzoek bij tijdens uw eerste bezoek aan ons. Na aanleiding hiervan stellen wij samen met u een behandelplan op en gaan we werken aan het doel dat wij ook samen opstellen.

Het behandelplan bevat meestal verschillende behandelmethodes, zoals onder andere oefentherapie, adviezen, passief mobiliseren van gewrichten, medical taping, dry needling maar ook massagetherapie kan worden toegepast.

Na de behandeling geven wij u meestal adviezen/oefeningen mee voor thuis. Zodat we ook echt samen werken aan uw herstel! Tijdens de behandelingen evalueren we regelmatig hoe het behandelverloop gaat. Gaat het zoals we het bedacht hadden of moeten we bijsturen?

‘Uit uw hoofd weer terug in uw lijf!’

Als fysiotherapeuten van FysioVars hebben wij een passie voor bewegen in de breedste zin van het woord. Wij helpen u graag weer vooruit in uw dagelijkse leven, tijdens het sporten en tijdens bijvoorbeeld uw revalidatie na een operatie. Maar ook in het vinden van een balans tussen bewegen, werken en ontspannen helpen we u graag vooruit.

Onze missie is om u weer vertrouwd te laten worden met uw lijf. Ons lijf is gemaakt om te bewegen. Maar tegenwoordig zijn wij allemaal veel bezig ‘in ons hoofd’. Wij helpen u graag weer ‘vanuit uw hoofd terug in uw lijf’! Zodat u ook zelf weer leert aanvoelen hoe u het beste kunt zorgdragen voor uw lijf.

‘Alleen kom je ver, samen kom je verder!’

Om u echt vooruit te kunnen helpen is onze visie dat we dit samen moeten doen. Want alleen kom je ver, maar samen kom je verder! Alleen zo ontstaan de beste resultaten. Wij geven het eerste zetje middels een behandeling, begeleiding, het uitleggen/samen doen van oefeningen en het geven van adviezen.

Wij verwachten van u dat u onze adviezen/oefeningen probeert toe te passen wanneer u weer thuis bent.

Wanneer we samen met u besluiten om er voor te gaan, beloven wij u dat wij ons uiterste beste zullen doen om samen met u tot een mooi resultaat te komen. U kunt een motiverende, ondersteunende en pro actieve houding van ons verwachten. Daarnaast bieden wij u een luisterend oor. En ook indien de behandeling is afgesloten nemen we op een later moment nog even contact met u op om te vragen hoe het met u gaat.

Samenwerking

FysioVars werkt nauw samen met alle huisartsen in Varsseveld. Indien er meerdere zorgverleners bij u betrokken zijn proberen wij ook met hen, indien dit nodig is en u hier voor toestemming geeft, contact met hen te houden en overleg te plegen.

We hebben een speciale samenwerking met Buurtzorg+ in Varsseveld. De communicatielijnen tussen Buurtzorg en FysioVars zijn kort. Hierdoor kan een behandeling snel en zorgvuldig worden opgestart. Middels het communicatiemiddel OZO kunnen wij veilig communiceren en kan ook de huisarts, de ergotherapeut, de cliënt zelf en eventuele mantelzorgers meelezen. Middels de cursus ‘ Thuiszorgfysiotherapie’ kunnen wij een extra stapje zetten in de fysiotherapeutische zorg bij mensen ‘aan huis’. 

LIDMAATSCHAP, REGISTRATIES EN CERTIFICERING

Wij zijn aangesloten, geregistreerd of gecertificeerd bij de onderstaande organisaties. Daarnaast zijn wij geregistreerd bij het Centraal Kwaliteitsregister (CKR).