Fysiovars thuiszorgfysiotherapie

Thuiszorg fysiotherapie

Geïntegreerde thuiszorg is netwerkzorg rondom thuiswonende (kwetsbare) ouderen, chronisch zieken en terminale patiënten. Bij netwerkzorg staat de patiënt centraal in de organisatie van de samenwerking en niet de aandoening(en).

Korte lijntjes

Geïntegreerde thuiszorg is netwerkzorg rondom thuiswonende (kwetsbare) ouderen, chronisch zieken en terminale patiënten waarbij diverse disciplines betrokken zijn.  Wij werken hierin als fysiotherapeuten nauw samen met de teams van Buurtzorg.

De lijntjes tussen FysioVars en Buurtzorg zijn kort. We zien elkaar regelmatig voor patiënt overleg maar weten elkaar tussendoor ook te vinden. Het doel van de samenwerking is het mogelijk maken dat mensen weer zo lang mogelijk zelfstandig en verantwoord thuis kunnen functioneren.

Wat doen wij?

De thuiszorg fysiotherapeut richt zich niet alleen op de patiënt maar kan ook van betekenis zijn voor de mantelzorger(s), wijkverpleegkundigen en wijkverzorgenden. Bijvoorbeeld wanneer de zorg voor een patiënt door de mantelzorger(s) als zeer zwaar ervaren wordt en er gevaar voor overbelasting is. Dan kan de fysiotherapeut samen met de mantelzorger(s) naar de zorg gaan kijken en hen leren op de juiste manier bijvoorbeeld te tillen. Ook komt het regelmatig voor dat wij als fysiotherapeut samen met de ergotherapeut een patiënt bezoeken om de thuissituatie zo optimaal mogelijk te maken.

FysioVars aktetas

MAAK EEN AFSPRAAK

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u een afspraak maken?